jueves, 11 de octubre de 2018

ENTREVISTA A GREGORI DOLZ, DIRECTOR DE EDITORIAL ALREVES

El proper Dijous 18 d'Octubre a les 19 hores al nostre espai de joies, tindrà lloc la presentació de "Magret i els Anarquistes" la nova novela d'en Francesc Puipelat, tot un luxe per a nosaltres ja que, amb aquesta ja son quatre las presentacions que portarem al nostre Espai de Joies, consolidant d'aquesta manera la nostra aposta per un esdeveniment cultural del gust dels nostres clients amb escriptors d'altíssim nivell.  Reconeguda amb el V Premi Memorial Agustí Vehí , tríem aquest cop , dins del gènere negre, la novela detectivesca per exel.lència, i, com no podría ser, amb el segell inequívoc de l'Editorial AlReves amb un ambiciós projecte de publicació de novel.la negre en català anomenat Crims.Cat. 

En aquesta ocasió, per parlar-ne de tot plegat, hem entrevistat a en Gregori Dolz, director d' Alrevès.

Que suposa per la teva editorial un projecte de la magnitut de Crims.Cat?

Crims.cat és una col.lecció molt important pel nostre projecte ja que va obrir la porta a Alrevés a entrar al tant important mercat en català. A més a més, no vam simplement decidir editar en català, sinó que ho vam fer sota el paraigües  d'una col.lecció (publiquem 6 novel.les l'any) i un compromís ferm a llarg plaç.

Com definiries la novel.la que presentem "Magret i els Anarquistes"?

Magret i els Anarquistes és un clar homenatge al famós detectiu de Georges Simenon. Dins del gènere negre, aquesta novel.la la catalogaríem dins de la novel.la negra històrica

L'inspector Magret i la seva inseparable pipa, troves moltes similituts entre ell i en Sherlock Holmes?

Sincerament, tot i ser ambdós grans detectius famosos mundialment, Maigret i Holmes no comparteixen altres actituds. Els dos son grans detectius que fumen en pipa, però un és detectiu privat (Holmes) i Maigret és policia. A més la seva narrativa és diferent. Pero, en honor a la veritat, comparteixen dues coses esencials: la pipa i l'èxit en resoldre casos.

La historia de "Magret i els Anarquistes" transcorre a Barcelona i terres de Lleida en l'època de la Guerra Civil. Fins a quin punt és important per Alrevès publicar novel.les ambientades dins del nostre territori?

Honestament, mai biusquem novel.les per una ambientació o un altra. El mes important és que la trama i la narració sigui original i estigui ben feta.


Parlem d'en Francesc Puigpelat, gran persona pero, alhora amb una trajectòria impressionant com a escriptor, amb un regitzell de premis per les seves obres com el V Premi Memorial Agustí Vehí de la novel.la que ens ocupa pero d'altres com els Premis Carlemany d'Andorra d'un nivell ón en altres edicions han estat premiats Vicenç Villatoro, Maria de la Pau Janer o Lluis Racionero, entre d'altres.....ahí es nada?

Doncs si, en Francesc Puigpelat és un d'aquells autors reconeguts a Catalunya, no només pel públic, també ho és per molts jurats literaris, ja que Puigpelat te al seu currículum un nombre molt alt de premis. Per crims.cat és tot un luxe poder incloure el seu nom a la nostra col.lecció. 


T'hauries imaginat mai presentar llibres de l'Editorial Alrevés en llocs tan inversemblants com el nostre espai de joies?

Tot sector, inclòs el del llibre, ha de buscar noves iniciatives. Per presentar un llibre no cal encaixar-ho a llibreries, biblioteques o centres culturals. La lectura i els llibres han d'abarcar tots els espais possibles, i fer-ho amb vosaltres, en un espai de joies com el vostre és una manera fantàstica de trencar algunes barreres.

Clar, concís i directe. Aquest és en Gregori Dolz. Es un plaer colaborar plegats amb Alrevés. Per part nostre, mai ens haguessim imaginat que escriptors del nivell d'en Pere Cervantes, Graziella Moreno, Daniel Vàzquez Sallés i ara en Francesc Puigpelat, vinguessin al nostre espai de joies a presentar les seves darreres novetats literàries en exclusiva per als nostres clients.

Paral.lelament a aquest acte, també presentarem la nostra nova Col.lecció AMAZÒNIA, una edició limitada de peces úniques amb la maragda en brut com a protagonista principal. Us esperem a tots!!! si us plau, confirmeu-nos la vostra assistència!!!!